Brandbeveiliging

Defecte elektrische bedrading of aansluitingen, open vuur zonder toezicht en verwaarloosde elektrische apparatuur of gadgets waren in Nederland de drie belangrijkste oorzaken van woningbranden.

Zelfs als je in een flatgebouw woont, moet je beter voorbereid zijn, omdat het moeilijker is om hulp te krijgen. Ook al is je flatgebouw gedekt door een brandverzekering, je moet op alles voorbereid zijn. Het is nog altijd beter om een probleem te voorkomen dan er later mee af te rekenen.

Helaas wordt de noodzaak van brandvoorbereiding soms pas ingezien als het voor veel mensen te laat is. We kunnen zelfgenoegzaam worden en geloven dat “mij dat niet zal overkomen” als we huisbranden niet de aandacht geven die ze nodig hebben, omdat ze geen deel uitmaken van ons dagelijks leven. Ons leven kan in een oogwenk veranderen dankzij een ongeluk in de keuken of zelfs maar de flikkering van een sintel uit de open haard.

Daarom hebben we in het kader van de Maand van de Brandpreventie een lijst samengesteld met suggesties om brandveiligheid woning te verbeten en, mocht er toch een brand uitbreken, de beste manieren om ervoor te zorgen dat iedereen er veilig uitkomt.

 1. Installeer rookmelders.

Branden die meer dan de helft van de mensen in hun huis doden, ontstaan ’s nachts als ze slapen en het meest kwetsbaar zijn. 

Test rookmelders op een veilige plaats.

In Nederland is een rookmelder ook een essentieel onderdeel van de brandveiligheid van huishoudens. Als huizen in brand vliegen, zijn rookmelders vaak het enige dat iedereen buiten schot houdt. Om de waarde en doeltreffendheid van rookmelders in huis te optimaliseren, zijn goede installatie en onderhoud essentieel. Dankzij het alarm van dit apparaat worden mensen gewekt voordat ze door de rook ingesloten of overrompeld raken.

Zorg dat je hieraan denkt als je rookmelders om 3 uur ’s nachts beginnen te piepen om je te waarschuwen voor een lege batterij, want ze zijn cruciaal voor het redden van levens!

Plaatsen om rookmelders thuis te installeren:

– Zorg ervoor dat je rookmelders hebt geïnstalleerd in elke kamer van je huis, inclusief kelders.

– Zorg dat je rookmelders minstens 10 meter van de keuken verwijderd zijn om vals alarm te voorkomen.

– Brandmelders moeten aan het plafond of bij het plafond worden geplaatst.

– Installeer een rookmelder en andere omgevingssensoren in je huis als onderdeel van een uitgebreid beveiligingssysteem. Rookmelders die meldingen naar je telefoon sturen, ongeacht waar je bent, kunnen nu worden geïntegreerd in je smart home.

– De installatie van rookmelders met stroboscooplichten en bedschudders wordt aanbevolen voor mensen die slechthorend of doof zijn.

 1. Houd altijd een brandblusser gereed.

 

Het hebben van een paar brandblussers in je huis kan je helpen kleine vlammen te doven voordat ze de kans krijgen zich te verspreiden en uit de hand te lopen. Klasse A:B:C is de meest populaire blusser, omdat deze brandbare stoffen zoals papier en hout (A), brandbare vloeistoffen zoals vet en olie (B), en elektrische apparatuur (C) dekt.

Tip: brandblusser onderhoud 

Brandblussers voorkomen huisbranden en beschermen gezinnen.

Gewoon een vriendelijke herinnering bij het opbergen van een brandblusser thuis, preventieve methoden omvatten het regelmatig inspecteren van je brandblusser om er zeker van te zijn dat hij geen scheuren heeft, de borgpen op zijn plaats zit, en het handvat niet beschadigd is. Vraag een deskundige of je brandblusser nog gebruikt kan worden als je een van deze zaken constateert. Zo niet, dan moet je een nieuwe aanschaffen.

 1. Zorg voor een brandvluchtplan.

Houd een brandoefening thuis om kinderen de vluchtroutes te leren en het vluchtplan te volgen.

In een oogwenk kan een klein brandje in huis uit de hand lopen. Meestal heb je minder dan twee minuten om je huis uit te komen. Dit is de reden dat in geval van brand het hebben van een goed doordachte evacuatiestrategie levens kan redden. Als je kleine kinderen in huis hebt, moet je voorkomen dat deze brandoefening een spelletje wordt. Het hoeft niet somber en onaangenaam te zijn. Hieronder staan enkele tips voor het maken van een vluchtplan voor huisbrand:

– Er moeten minstens twee uitgangen zijn vanuit elke kamer.

– Controleer altijd of de deuren en ramen die naar buiten gaan gemakkelijk te openen zijn.

– Zoek andere wegen naar buiten (ramen die naar aangrenzende daken leiden, opvouwbare ladders die vanuit ramen op de bovenste verdieping worden ingezet, enz.)

– Bepaal een veilige afstand tussen het gebouw en de opgegeven ontmoetingsplaats.

– Het is altijd beter om de trap of de brandtrap te gebruiken dan een lift als je in een gebouw met meerdere verdiepingen verblijft.

 1. Oefen de brandveiligheid.

Denk bij het oefenen van tips voor brandveiligheid met je gezinsleden zeker aan deze:

– Ten minste twee keer per jaar, met alle gezinsleden aanwezig op alle momenten van de dag en nacht,

– controleren of de deurknoppen warm zijn voordat je ze ontgrendelt

– Deuren achter je sluiten als je haastig weggaat

– Gebruik bij brand de “stop, drop en roll” strategie.

– Om eruit te komen moet je laag bij de grond kruipen, je ogen sluiten en je mond bedekken.

Leer je kinderen bovendien om zich tijdens een brand nooit te verstoppen en hoe ze zelf naar buiten kunnen komen als niemand anders hen kan helpen.

Maak het de inbrekers té moeilijk tijdens de feestdagen

Ben je niet thuis met de feestdagen? Voor jou worden de feestdagen vast heel gezellig met een lekker diner. De inbrekers weten natuurlijk ook dat er veel mensen van huis weg zijn. In een leeg huis voelen de inbrekers zich op hun gemak. Tijdens de feestdagen worden er twee keer zoveel inbraken gepleegd als normaal. Daarom lees je in deze blog hoe je de inbrekers een stapje voor bent. 

De juiste raambekleding

Het belangrijkste is dat de inbrekers geen zicht hebben op wat er in jouw huis afspeelt. Met verduisterende raambekleding ga je de inkijk volledig tegen. Een inbreker kan daardoor niet zien of er ‘s avonds iemand thuis is. Als de gordijnen of andere raambekleding licht doorlatend is, kunnen de inbrekers nog steeds zien of er mensen thuis zijn. Een bijkomend voordeel van de verduisterende raambekleding, is het extra stukje privacy dat het meebrengt. Zo kan je ook overdag ongestoord dingen doen zonder dat er mensen meekijken. Wil je een combinatie van verduisterend en licht doorlatend? Kies dan voor vitrage en licht doorlatende gordijnen. 

Raambekleding bedienen op afstand

Als je een langere tijd weg van huis bent, kan je natuurlijk niet de gordijnen voor altijd dicht laten. Dan weten de inbrekers ook wel genoeg. Het is mogelijk om andere mensen de gordijnen open en dicht te laten doen, waarschijnlijk heeft niemand daar zin. Smart raambekleding is daarvoor een goede oplossing. De raambekleding kan je daarmee op afstand bedienen en zelfs een schema instellen zodat je het nooit vergeet. 

Overige tips tegen inbraak

Check ten eerste of jouw huis voorzien is van anti-inbraak strips en dievenklauwen. Heb je dat niet? Dan monteer je die bij de ramen en deuren. De inbrekers kunnen dan niet meer met een koevoet of schroevendraaier binnenkomen. Daarnaast houden inbrekers echt niet van geluid. Speel daarom in de avond een muziekje af of bedien de tv vanaf afstand, inbrekers zullen dan snel voor een ander huis kiezen. Dieven houden ook niet van licht, breng daarom verlichting aan in- en rondom je huis. Lichtsensoren en timers helpen goed bij het afschrikken van dieven. 

Kortom, blokkeer de inkijk volledig van je huis door middel van verduisterende raambekleding. Die kan je ook op afstand bedienen door een smartsysteem. Licht en geluid in- en rondom het huis laat de dieven afschrikken. 

Met deze producten heeft jouw huisdier niet langer last van tandsteen

Als je goed voor je hond zorgt, weet je vast ook wel dat het belangrijk is om zijn gebit zo schoon mogelijk te houden. Wanneer je dit namelijk niet doet, kan je hond last krijgen van tandsteen. Niet alleen kan dit leiden tot nare ziektes, maar het is ook erg vervelend voor je hond. Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken om het gebit van je hond zo schoon mogelijk te houden om zo tandsteen te voorkomen. Zo is er bijvoorbeeld een speciale tandenborstel of een speeltje waar hij op kan kauwen. Lees snel verder voor een overzicht van de opties waar je uit kunt kiezen.

De juiste keuze met California Pets drinkwater additief

Je kunt heel eenvoudig een einde maken aan tandsteen bij je hond door gebruik te maken van California Pets drinkwater additief. Deze vloeistof moet je toevoegen aan het drinkwater van je hond waardoor deze automatisch verandert in een mondwater dat het gebit reinigt en verzorgt. Er zit namelijk actief zuurstof in de vloeistof waardoor bacteriën niet kunnen overleven en dus ook geen tandsteen kunnen veroorzaken.

Daarom moet je voor California Pets drinkwater additief kiezen

Er zitten geen schadelijke ingrediënten in California Pets drinkwater additief, dus het is veilig om te gebruiken voor zowel je hond als je kat. Het is een eenvoudige en snelle manier om het gebit van je hond schoon te maken en te verzorgen zodat hij gezond blijft, zonder dat hij het in de gaten heeft. Het voorkomt tandbederf en een tandvleesontsteking doordat het de vorming van tandplak en tandsteen tegen gaat.

Niet langer last van tandsteen met AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden 

Met de Pet Tooth Stick voor honden is je huisdier snel verlost van zijn tandsteen. Een groot deel van de honden krijgt na zijn derde levensjaar last van problemen aan het gebit, zoals tandsteen, tandplak of verkleuringen op de tanden. Om ervoor te zorgen dat dit niet het welzijn en de gezondheid van je hond aantast, is het belangrijk om zijn gebit zo goed mogelijk schoon te houden en deze regelmatig te poetsen.

Hoe gaat de Pet Tooth Stick voor honden in zijn werk?

De Pet Tooth Stick voor honden is heel gemakkelijk om te gebruiken. Deze innovatieve tandenborstel bevat een spons-kop die alle voedselresten en tandplak absorbeert wanneer de borstel nat wordt. De tandenborstel heeft een flinke absorptie capaciteit, waardoor alle viezigheid en vlekken op het tandglazuur snel wordt weggehaald. Daarnaast is natuurlijk het gebruik van de borstel helemaal veilig voor het tandglazuur en wordt deze dus niet aangetast bij het gebruik van het product.

Een gezond gebit met de Dental Chew Toy van Chewsi

Je hoeft niet veel moeite te doen om het gebit van je hond schoon te houden. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om hem een speciaal speeltje te geven dat zijn gebit schoonmaakt wanneer hij hiermee speelt. Dit is ook zo met de Dental Chew Toy. Door op dit speeltje te bijten, worden voedselresten en tandplak verwijderd bij je hond. Op deze manier wordt tandsteen voorkomen.

Hoe werkt de Dental Chew Toy precies?

De Dental Chew Toy is gemaakt van natuurlijk rubber dat erg sterk is en dus niet kapot kan worden gebeten. Het heeft een ribbelige structuur en noppen aan de zijkant, waardoor voedselresten en andere viezigheid worden verwijderd als je hond met de Dental Chew Toy speelt.

Het einde van tandsteen met de Dr. Brite Natural Tandspray

Je kunt heel eenvoudig een einde maken aan de tandsteen bij je hond door de Natural Tandspray van Dr. Brite te gebruiken. Met deze tandspray worden namelijk alle schadelijke bacteriën gedood, wordt de tandsteen op het gebit van je hond los geweekt en wordt het tandvlees weer sterk gemaakt. De Natural Tandspray product bevat, zoals de naam al doet vermoeden, alleen maar biologische producten zoals kokosolie, peterselie zaadolie, propolis, grapefruit zaadolie en ontzuurde vitamine C. Je moet deze spray meerdere keren per dag op de tandvleeslijn van je hond spuiten en je zult meteen resultaat zien. Doordat er alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruikt worden, is dit product naast honden ook voor katten geschikt en zelfs ook voor mensen.

Verzorg je hond met de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen

Als je wilt dat je hond geen last meer heeft van tandsteen, kun je de Tand- en Tandvleespen gebruiken. Met dit pennetje kun je namelijk heel eenvoudig alle tandplak bij je hond verwijderen. Hierdoor kan de tandplak niet veranderen in tandsteen en wordt de mondgezondheid van je hond ook niet aangetast.

Daarom moet je de Tand- en Tandvleespen gebruiken

De spray die je krijgt bij de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite is helemaal vegan en veilig te gebruiken voor je huisdier. Er zitten dus uitsluitend natuurlijke ingrediënten in zoals kokosolie, peterselie zaadolie en grapefruit zaadolie. Zij doden de schadelijke bacteriën in je mond zodat zij geen slechte adem kunnen veroorzaken. Door regelmatig de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite te gebruiken, krijgt je hond een frisse adem, sterk tandvlees en schone tanden.

Ga voor de Pet Dental Kit van OxyFresh

OxyFresh is een heel betrouwbaar merk als het gaat om mondverzorging en wordt al dertig jaar aanbevolen door dierenartsen. Het is namelijk klinisch bewezen dat zij uitstekende kwaliteit leveren. Door gebruik te maken van de Pet Dental Kit wordt de gezondheid van je huisdier verbeterd waardoor hij ook minder kans loopt om last te krijgen van vervelende ziektes. Door dit regelmatig te gebruiken heeft je hond in een mum van tijd weer schone tanden en is verlost van zijn tandplak en tandsteen.

Wanneer de Pet Dental Kit gebruiken

Heeft je hond regelmatig last van tandsteen? Door de Pet Dental Kit te gebruiken wordt het probleem echt aangepakt en kan er geen tandplak of tandsteen ontstaan. Het bevat geen agressieve ingrediënten, dus het is veilig om te gebruiken voor zowel je hond als je kat. Door dit regelmatig te gebruiken zal je hond ook geen last krijgen van een slechte adem. Het is maar een kleine kit, waardoor je het gemakkelijk mee kunt nemen op vakantie of op een uitje.

De gezondheid van je hond bijhouden is belangrijk, maar als je een hond het moet je er ook zeker voor waker dat je geen vieze hondengeur is huis krijgt. Een hondengeur verwijderen uit huis kun je op een eenvoudige manier dan. Meestal ruik je dit zelf niet meer, maar andere mensen die bij jou op bezoek komen kunnen wel een vervelende geur ruiken, bijvoorbeeld urinegeur van je hond. De urinelucht van je hond kun je het beste verwijderen met speciale producten. Of u het zelf nou wel of niet ruikt, zorg ervoor dat de geur zo snel mogelijk uit je huis is.

Op zoek naar een cadeau voor je kind? Denk dan hieraan!

Er zijn tal van situaties te bedenken waarin je jouw kind een cadeau kunt geven. Denk hierbij aan een verjaardag, het halen van een lastige toets of de eerste gewisselde melktand! Je hoeft natuurlijk niet in alle mogelijke situaties een cadeautje aan je kind te geven, maar het is wel leuk om het kind vaker te verrassen dan alleen met de verjaardag! Wanneer je gedurende het jaar meerdere keren cadeaus koopt voor het kind dan zal de inspiratie al snel opraken. Om vervelende cadeaus te voorkomen geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het vinden van het perfecte cadeau voor jouw kind.

Kinderfiets

In Nederland kun je niet vroeg genoeg voor het eerst op de fiets stappen. Je zult de rest van je leven namelijk blijven fietsen dus hoe eerder het kind leert fietsen, hoe beter het kind ook zal leren fietsen! Kinderfietsen zijn dan ook ideaal om als kind op jonge leeftijd al in aanraking te komen met het fenomeen fietsen. Door de zijwieltjes is de kan op ongelukken geminimaliseerd en zal het kind op een veilige manier leren fietsen. We kunnen je wel aanraden om alleen een kinderfiets te kopen voor jouw kinderen of jouw kleinkinderen. De kans op ongelukken is namelijk altijd aanwezig en als het kind van een ander verongelukt op jouw kinderfiets, dan zal dat je niet snel vergeven worden!

Zitzakken

Ook in de kinderkamer dient een vorm van zitmeubilair aanwezig te zijn. Het leuke hiervan is dat je het je kind cadeau kunt doen. Hier kunnen zowel jij als jouw kind op gaan zitten. Het is leuk om in de kinderkamer ander zitmeubilair te plaatsen dan in de andere kamers in de woning. Een leuk voorbeeld hiervan is de zitzak voor kinderen, dit is misschien wel het perfecte stuk zitmeubilair voor iedere kinderkamer. De zitzak voor kinderen zit namelijk niet alleen ontzettend lekker, maar ziet er ook nog eens heel erg leuk uit. Door de leuke kleuren zal het kind ook nog eens hartstikke vrolijk worden van de aanwezigheid van de zitzak. Zitzak nodig? | Whoober.nl. Je vindt in deze webshop honderden verschillende kleuren, maten en soorten zitzakken. Hierdoor vind je altijd het perfecte cadeau voor jouw kind!

4 redenen om een robotstofzuiger te kopen

Heb jij ook zo’n hekel aan stofzuigen? Dan ben je zeker niet de enige. Helaas is dit klusje maar al te nodig. Waar geleefd wordt, ontstaat vuil. Zeker nu we met zijn allen meer thuis werken ontstaat er dagelijks veel stof. En niemand wil natuurlijk leven in een smerig huis. Stofzuigen is dus absoluut noodzakelijk. Heb je er echt een grote hekel aan, probeer dan eens een robotstofzuiger. Dit slimme apparaat maakt je het leven een stuk makkelijker. In dit artikel lees je 4 redenen waarom je een robotstofzuiger zou moeten kopen.

Hij bespaart je veel tijd en moeite

Het grote voordeel van een robotstofzuiger is natuurlijk dat je zelf nooit meer hoeft te stofzuigen. Dit apparaat doet het namelijk voor je. Zo ben je er zelf geen tijd aan kwijt en ook geen moeite. Is het geen heerlijk idee dat terwijl jij lekker op de bank ligt, je robotstofzuiger ondertussen het huis schoonmaakt? En daarnaast kun je de stofzuiger zo instellen dat hij aan het werk is terwijl jij niet thuis bent. Dat is pas handig!

Hij is efficiënter dan jij

Zeg eens eerlijk: als je zelf stofzuigt, neem je dan echt alle hoekjes en gaatjes mee? Waarschijnlijk niet hè? Het mooie is dat je een robotstofzuiger zo kunt instellen zodat hij dit wel doet. En doordat het apparaat zo klein is, kan hij ook op plekken komen waar je zelf niet bij komt, zoals onder de bank.

Hij is in veel soorten verkrijgbaar

In wat voor huis je ook woont, er is altijd een geschikte robotstofzuiger voor jouw situatie. Zo heb je modellen met een extra grote accu voor als je ook in een extra groot huis woont. Ook zijn er modellen die gespecialiseerd zijn in het zuigen van tapijt en vloerbedekking. En als je helemaal twee vliegen in één klap wilt slaan, kun je kiezen voor een model die je vloer ook nog eens dweilt.

Hij is betaalbaar

Vroeger was een robotstofzuiger een luxeproduct, maar tegenwoordig is hij goed te betalen. Er zijn namelijk genoeg budgetmodellen verkrijgbaar van onder de 200 euro. En wees maar niet bang: deze doen nog altijd prima hun werk. Dus ook met een iets minder gevulde portemonnee kun je genieten van dit ideale huishoudelijke apparaat.

Bron: https://www.klesto.nl/

Tijd heeft vleugels en geen teugels

De optimalisatie van het registreren van “ de tijd” heeft altijd al een hoofdrol in de evolutie van de samenleving gespeeld.  De technologie heeft een stadium bereikt waarin zelfs het kleinste contrast enorme kosten met zich mee kan brengen.

We staan voor een nieuw tijdperk in tijdregistratie.  De meest punctuele klokken kunnen miljoenen jaren tikken zonder een slag over te slaan ­­– en de limiet is zeker nog niet bereikt.

Alles kan worden beïnvloed door “de tijd”; van de stockmarkt tot het programmeren van je wasmachine. 

Met tijd en stond gaat men de wereld rond.

Vroeger werd er onder meer gebruik gemaakt van schaduwen van de zon en waterklokken om de tijd te meten; deze bleken ondertussen onbetrouwbaar voor een nauwkeurige tijdregistratie.  Tijdens de middeleeuwen maakten mechanische klokken hun intrede en werd het slingeruurwerk ontwikkeld.

De uitvinding van de mechanische klok bracht o.a. een revolutie teweeg in de zeevaart, omdat deze zeelieden in staat stelden hun lengtegraad in te schatten, en daarmee het tijdperk van ontdekkingen en kolonialisme voedde. Mechanische klokken stimuleerden ook de vooruitgang in de astronomie omdat sterrenkijkers de route van hemellichamen met grotere precisie konden meten.

Tip: https://www.klokkenshop.com/tafelklokken/

Met de uitvinding van de hoofdveer in de 15e eeuw werden klokken voor het eerst draagbaar. Ze werden geleidelijk compacter, totdat in de 17de eeuw er voor het eerst zakhorloges verschenen.  Midden 17de eeuw werd de gebalanceerde veer uitgevonden en toegevoegd aan de balanswielen van de klok, waardoor de nauwkeurigheid nogmaals aanzienlijk werd verbeterd.  Toch bleven slingerklokken tot ver in de 20ste eeuw één van de meest nauwkeurige klokken.

In de jaren 40 werden kwartsoscillatoren en atoomklokken ontwikkeld; kwartsklokken werden in de jaren 60 compacter en goedkoper om te vervaardigen en te produceren dankzij de ontwikkeling van micro-electronica.  Zo werden ze tijdens de jaren 80 ’s werelds meest overheersende technologie in zowel klokken als polshorloges.

Uitgelicht: https://www.klokkenshop.com/wandklokken/

Atoomklokken zijn veel nauwkeuriger dan alle voorgaande tijdwaarnemingsapparatuur en worden gebruikt om andere klokken te kalibreren en om de internationale atoomtijd te berekenen; een gestandaardiseerd civiel systeem”Coordinated Universal Time” is gebaseerd op atomaire tijd.

De tijd baart rozen.

Atoomklokken zullen in de toekomst worden gebaseerd op optische transities.  Er wordt verwacht dat toekomstige klokken kunnen worden verbeterd met een factor van 100 t.o.v. van de huidige horloges.  Er wordt zelfs geëxperimenteerd met Mercury, calcium, aluminium en strontium.  Wie weet wordt er zelfs nog wat onverwachts ontdekt?  De tijd zal het ons leren.

Hoe kies je de juiste plinten?

Het kiezen van een geschikte vloer kan best moeilijk zijn, hier komt namelijk veel bij kijken. Want naast een goede vloer, moet je ook nog eens de juiste plinten erbij vinden. Een goede afwerking van je vloer is belangrijk voor het totaalplaatje in je interieur. Maar hoe kies je nou de juiste plinten?

Plinten kiezen

Bij het kiezen van de juiste plinten moet je eigenlijk rekening houden met 3 onderdelen:

 • Soort plint
 • De dikte en hoogte
 • De kleur

Soort plinten kiezen

Het kiezen van het soort plint hangt natuurlijk af van jouw smaak en welke sfeer je wil creëren in huis. Zo kun je kiezen van een modern interieur door middel van gladde plinten. Als je houdt van een klassieke sfeer in huis, dan kun je het beste kiezen voor een monumentplint of een sierplint. Deze plinten bevatten namelijk een drukke print of sierlijke vormen. Juist net die extra touch te geven aan het interieur. Heb je een druk behang? Dan kan dit eventueel te druk worden. Bij een effen muur, kan het wel aangeraden worden om een wat drukkere plint te kiezen.

Heb je al plinten en kun je ze moeilijk verwijderen? Het kan namelijk voorkomen dat de muur wordt beschadigd bij het verwijderen van de huidige plinten en dat wil je voorkomen. In dit geval kun je gebruik maken van overzetplinten. Dit zijn plinten die over de oude planten gezet worden. Zo kun je toch nog genieten van een nieuwe plint.

De dikte en hoogte

Het creëren van de juiste stijl in huis hangt ook af van de dikte en de hoogte van de plint. Een gemiddeld huishouden kiest voor een plint met een hoogte tussen 9 en 12 centimeter. Hoe hoger de plint, hoe kleiner de ruimte lijkt. Worden de plinten geplaatst in een kleine ruimte? Dan worden lagere plinten geadviseerd om de ruimte wat groter te doen lijken. Bij het kiezen van de dikte wordt geadviseerd altijd iets dikkere plint te nemen dan u opgemeten heeft. Bij houten vloeren kan het nog in de winter voorkomen dat de vloer krimpt. De ruimte wordt dan iets groter.

De kleur

Vroeger zag je dat de plinten dezelfde kleur hadden als de vloer, dit zag je bijvoorbeeld vaak bij houten plinten. Tegenwoordig zie je dat de plinten juist vaak de kleur van de muur krijgen. Wanneer je dit laatste doet, lijkt de vloer optisch kleiner. Je kunt de plinten het beste in dezelfde kleur verven als de kozijnen, dat loopt mooi in elkaar over en geeft rust.

Lakverf: wat moet je weten?

Er zijn weinig mensen met veel verstand van schilderen. Echter zijn er wel een hoop mensen die het erg belangrijk vinden dat hun houtwerk er goed en netjes uitziet. Om dit voor mekaar te krijgen is het belangrijk dat je het hout goed en regelmatig lakt. Wanneer je gaat beginnen met lakken, is het dan ook handig om genoeg informatie op te zoeken voordat je daadwerkelijk van start gaat. Lakverf wordt gezien als de finishing touch van het houtwerk. De belangrijkste functie van het lakwerk is dan ook dat het beschermend is voor het hout en hiernaast ziet het er ook nog eens mooi. Dat het beschermend werkt, komt doordat lakverf een kras- en stootvastheid heeft.

Verschillende soorten

Net als van normaal verf is lakverf er in allerlei soorten te vinden. We kunnen de verschillende soorten lakverf onderverdelen in verschillende glansgraden. Voor binnenwerk wordt vooral matte lak, zijdeglans lak en hoogglanzende lak gebruikt en voor buiten zien we juist dat de halfglanzende en hoogglanzende lak erg populair zijn. De glans heeft ook invloed op de duurzaamheid van de lak. Over het algemeen geldt namelijk: hoe hoger de glans, hoe beter de lak.

Kwaliteit

Wanneer je gaat lakken is het belangrijk dat je goede lakverf haalt. Neem bijvoorbeeld de Sigma s2u Nova Satin of de Sigma s2u Allure Gloss om zeker te zijn dat je goede lakverf in huis hebt gehaald. Hierdoor weet je zeker dat je niet jaarlijks opnieuw het hout hoeft te lakken, maar dat je voor een langere periode een goede laklaag hebt.

 

 

Hoe u het perfecte gazon kunt creëren en onderhouden

Wilt u uw eigen gazon maken en heeft u toch een paar tips en trucs nodig? Of wilt u bestaande gazons met de juiste zorg opfleuren? In deze blogpost vind je alle informatie die je nodig hebt voor een dicht, weelderig groen gazon dat leuk is!
Het gazon inzaaien – een stapsgewijze handleiding
Wanneer moet u het gazon inzaaien?
Zaai uw gazon idealiter in de lente (maart-april) of in de herfst (september). Zorg ervoor dat de vloertemperatuur minimaal 8 ° C is.

Welke zaden zijn het beste voor mijn gazon?

Zon- en schaduwgazons gedijen zowel in de schaduw onder bomen of aan de noordkant van een gebouw als in de zon

 • Speel- en sportgras zijn duurzamer en duurzamer
 • Door gazon opnieuw in te zaaien, worden gaten in bestaande gazons snel gedicht
 • Je kunt natuurlijk ook gewoon graszoden bestellen bij een goede leverancier. Dit zorgt voor veel tijdsbesparing, want het gras groeit veel snelle tot een compleet gazon.

Hoe leg ik het gazon aan?

 1. Bereid de grond voor: een goed voorbereide grond is essentieel voor een mooi gazon. Zorg ervoor dat je hiervoor minimaal 15 cm bovengrond toevoegt. Zodat het gazon later zal ontkiemen en groeien, graaf de grond ongeveer 20 cm diep. Bereid hierbij de grond voor met ca. 10 liter gazongrond per m². Ruwe stenen en wortels moeten nu worden verwijderd.
 2. Egaliseer het gazonoppervlak: egaliseer de losgemaakte grond met een hark of een gazonwals.
 3. Zaaien: kies een dag die zo rustig mogelijk is om te zaaien. De zaden kunnen met de hand of met een strooier gelijkmatig worden verdeeld. De grond wordt vervolgens weer geëgaliseerd met een gazonwals.
 4. Gazon water geven: geef het gazon direct na het zaaien water met een sproeier of een fijne douche. In de komende drie tot vier weken moet het nieuwe zaad nu vochtig worden gehouden. Laat ze niet uitdrogen. Tip: Het is het beste om ’s ochtends en / of’ s avonds water te geven om verbranding van het gazon te voorkomen. Het gazon begint na ongeveer 12 dagen te ontkiemen.

Maai het gras

Zodra uw nieuwe zaadje een hoogte van ongeveer 10 cm heeft bereikt, moet u het gazon inkorten tot ongeveer 5 cm. Later en voor alle bestaande gazons geldt het volgende: sierrassen wekelijks maaien en inkorten tot circa 3-4 cm.

Onkruid in het gazon – wat te doen?

Bij onvoldoende zorg, d.w.z. Een gebrek aan voedingsstoffen, een gebrek aan water in droge periodes en een onregelmatige snede, onkruid verspreidt zich snel in het gazon. Om dit te voorkomen, moet u bij het zaaien hoogwaardige zaden gebruiken. Regelmatig bemesten, water geven in de zomermaanden en de juiste maaihoogte bij het maaien van het gazon zijn ook belangrijk.
Tapijtvormende grasonkruiden zoals witte klaver kunnen worden teruggeduwd door regelmatig te verticuteren. Taproot, bijv. Paardebloemen kunt u het beste direct uitplanten om verdere verspreiding te voorkomen.
Bemest het gazon
Om ervoor te zorgen dat uw gazon op lange termijn dicht en onkruidvrij blijft, moet u uw gazon twee keer per jaar bemesten met een speciale gazonbemesting.

Tip: Gazon kan ook overbemest worden, dus houd u altijd aan de hoeveelheden die op de verpakking staan ​​vermeld en probeer niets in te halen dat u gemist heeft!

 

Tuinmeubelen

Een kleurrijke tuin met veel ruimte voor uitgebreide barbecues, zonnen of gewoon relaxen: dat is waarschijnlijk het grootste geluk van iedere natuurliefhebber. Tafels, stoelen, banken en ligstoelen voor in de tuin ondersteunen niet alleen de sfeer van uw paradijs, maar zijn ook uw praktische, comfortabele en ideale vaste metgezellen in alle seizoenen.

Wat zijn tuinmeubelen?

Met tuinmeubelen bedoelen we tafels, stoelen en ligstoelen die qua functionaliteit en materiaal zo zijn ontworpen dat ze geschikt zijn voor buitengebruik. Ze kunnen zowel in de tuin als op het terras als op het balkon worden geplaatst en gebruikt.

Tuinmeubelen kopen: welke materialen zijn er?

Tafels, stoelen, banken en dergelijke voor in de tuin zijn nu van verschillende materialen gemaakt. Als koper heb je keuze te over, want ze hebben allemaal voor- en nadelen. Krijg een overzicht:

 • Tuinmeubelen van kunststof – De klassieker voor de eerste uitrusting of voor het balkon zijn kunststof meubelen. Ze hebben het voordeel dat ze licht, goedkoop en gemakkelijk te onderhouden zijn. Bovendien kunnen ze heerlijk worden gestapeld en in de winter worden opgeborgen. Dat zouden ze moeten doen, omdat de sterke weersomstandigheden plastic tuinmeubelen echt kunnen beschadigen. Stel het niet bloot aan de brandende zon en vraag advies over hoe u het meubilair gedurende een lange periode moet onderhouden.
 • Tuintafels en stoelen van (tropisch) hout – puur natuur en elegantie: alleen tuinmeubelen van hout kunnen dat uitstralen. Bij het kiezen van houten tafels, banken en stoelen voor buiten, dient u ervoor te zorgen dat deze van stevig materiaal zijn gemaakt. Teak, Eucalyptus Bangkirai en Red Meranti zijn bijvoorbeeld bestand tegen zon, regen, sneeuw en storm zonder noemenswaardige schade of aantasting. Ze zijn iets duurder in aanschaf dan plastic meubels. Op de lange termijn is het echter de moeite waard om eerst wat dieper in je zak te graven. Bij het kopen van tropisch hout dient u er immers voor te zorgen dat de meubelen het FSC-keurmerk of PEFC-keurmerk hebben. Alleen zo weet u zeker dat het hout uit duurzame bosbouw is.
 • Metalen tuinmeubelen – Metaal is een bijzonder populair materiaal voor tafels en stoelen die aan alle weersomstandigheden moeten worden blootgesteld. Let er bij het kopen van ijzeren meubelen op dat deze weerbestendig zijn en niet roesten. Bistromeubilair van metaal is bijzonder gebruikelijk. Met hun mediterrane flair brengen ze een fascinerende romantiek in elke tuin of terras.
 • Meubels voor buiten gemaakt van rotan – rotan meubelen voor de tuin zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk en de keuze uit verschillende dessins en dessins is onverslaanbaar. Een bijzonder voordeel is dat ze zeer comfortabel zijn, ook zonder bekleding.
 • Welke soorten terrasmeubilair zijn er?
 • Als u uw tuin wilt uitrusten met meubels, bent u vast en zeker de grote keuze aan verschillende soorten tegengekomen. Van functionele tafels en stoelen tot banken en ligstoelen tot hangmatten en loungemeubels, u vindt alles wat uw hartje begeert in verschillende kwaliteiten en uitvoeringen. Vanwege het grote aanbod aan producten is het vooral belangrijk om voor aankoop een concept of plan te bedenken voor de inrichting van de tuin of het terras. Stel uzelf de volgende vragen:

Wat heb ik eigenlijk nodig?

Over het algemeen kan de vraag naar het belang van de kwaliteit van tuinmeubelen eenvoudig worden beantwoord: het moet altijd de grootste rol spelen bij de aankoop. Aan de andere kant is er de vraag naar het doel. Meubilair dat het hele jaar buiten staat, moet ongetwijfeld van hoge kwaliteit zijn. Als je bij slecht weer ruimte hebt voor accommodatie of op zoek bent naar tafels en stoelen voor in een tuinhuisje, dan speelt de waarde een wat ondergeschikte rol. Desalniettemin: op de lange termijn geniet u langer van hoogwaardige tuin- of balkonmeubelen dan van inferieure. Trouw aan het motto: “Als je goedkoop koopt, koop je twee keer.”

Kun je tuinmeubelen in de winter buiten laten staan?

Of je tuinmeubelen buiten kunt overwinteren is een kwestie van zorg, kwaliteit en materiaal. Meubels van gelakt metaal kunnen bijvoorbeeld ook in de winter gemakkelijk buiten de deur blijven, tafels en stoelen van kunststof, hout of rotan kunnen het beste in de schuur, garage of kelder staan. Wil je bijvoorbeeld je meubelen op het balkon overwinteren, koop dan beschermhoezen voor tuinmeubelen.

Welke eigenschappen en functies hebben tuinmeubelen?

Een goede verzorging is belangrijk zodat de meubelen voor uw tuin of terras zo lang mogelijk kunnen functioneren. Dit hangt af van het materiaal. Hout heeft in principe meer aandacht nodig dan polyrotan, metaal heeft een speciale vernis nodig voor een lange levensduur die roest voorkomt, en plastic wordt goed bediend met speciale plastic zorg. Tuinmeubelen moeten ook voldoen aan esthetische wetten. Tafels en stoelen voor buiten zijn in de regel niet alleen qua materiaal robuuster, maar zien er ook gezelliger uit. Het ontwerp kan gebaseerd zijn op de tuin, persoonlijke smaak en functionaliteit.

Waar moet je op letten bij het kopen van terrasmeubilair?

Als u terrasmeubilair wilt kopen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de grootte en stijl passen bij de ruimte waarin u verblijft. Terrasmeubilair is meestal iets uitgebreider dan balkonmeubilair. Een bistrotafel en bistrostoelen passen in een betoverde en overwoekerde tuin, houten meubelen passen in een natuurlijke omgeving.
U kunt tuinmeubelen eenvoudig online kopen vanaf uw pc of u kunt naar een speciaalzaak gaan voor deskundig advies. Voor wie weet wat hij wil, is de selectie op internet ideaal. Voor eerste ideeën en indrukken, ontwerpmogelijkheden en een overzicht van de verschillende uitvoeringen loont het de moeite om eens een kijkje te nemen op de websites van tuinmeubelleveranciers.

Genoeg ruimte op balkons?

 • Houd er bij het kopen van een stoel rekening mee dat deze naast een voetafdruk van ca. 50 x 65 cm ook een ruimte van 20 – 30 cm erachter nodig heeft.
 • De tafel moet minstens 1 meter breed zijn, zodat u comfortabel kunt eten.
 • Ideaal zou zijn als u nog ongeveer 50 cm ruimte rondom de eettafel heeft zodat u er zonder problemen langs kunt. Mocht de ruimte van minimaal 40 x 40 cm voor een parasol niet meer voldoende zijn, dan kunt u ook gebruik maken van een tuintafel met een geïntegreerde parasolhouder. Een andere mogelijkheid is om de parasol aan de balkonleuning vast te klemmen.
 • Zorg voor wat ruimte voor een grill of een bijzettafel.
 • De beste oplossing voor een klein balkon zijn opklapbare meubels die in een hoek kunnen worden geplaatst om ruimte te besparen.
 • Pas op voor de kleuren:
 • Houd er rekening mee dat donkere tuinmeubelen erg heet kunnen worden in de brandende zon! Meubels van kunststof en metaal worden ook gemakkelijk warm. Een oplossing hiervoor is de lichtgekleurde bekleding, wat natuurlijk ook het zitcomfort aanzienlijk verhoogt. Deze kussens moeten het hele gebied van de zitting en rugleuning bedekken.
 • Een tafelkleed helpt tegen verblindende lichtreflecties en reflecties op het tafeloppervlak.
 • Als u een zeer lichte of gevoelige natuursteenbedekking op uw balkon of terras heeft, dient u er rekening mee te houden dat sommige houtvlekken of -kleuren kunnen wegwrijven, vooral bij regenachtig weer.

Kwaliteit van tuinmeubelen:

Zorg ervoor dat de meubelen waterdicht, UV-bestendig (belangrijk bij kunststof meubelen), gemakkelijk te reinigen, maatvast, kleurvast en stoot- en slijtvast zijn. De naden van met stof beklede banken moeten stabiel en scheurvast zijn.
Bekleding moet wasbaar zijn of in ieder geval reinigbaar. Ze moeten gemakkelijk en zonder wegglijden aan het zitmeubilair worden bevestigd.
Niet-opvouwbare stoelen moeten stapelbaar zijn, zodat ze ruimtebesparend kunnen worden opgeborgen.

Kwaliteit speciaal voor vouwmeubelen:

 • Test de vouwmechanismen! Ligstoelen, stoelen en tafels moeten gemakkelijk te verstellen en stevig op hun plaats zitten. Bij klaptafels moet het tafelblad in uitgeklapte toestand kunnen worden vastgezet.
 • Koppelstukken en verbindingsdelen mogen niet van ijzer zijn maar van roestvrij staal of messing.
 • De lak van de afdichting moet rondom sluiten en mag bij het in- en uitklappen niet worden afgewreven.
 • Om letsel te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de randen schoon zijn en dat er geen schroefkoppen uitsteken.
 • Absoluut proberen te zitten:
 • Kunststof meubelen zijn vaak niet zo stabiel als ze eruitzien. Zorg ervoor dat de rugleuning niet naar achteren buigt, dat de armleuningen zich niet zo gemakkelijk opzij laten schuiven of dat de tafel- en stoelpoten meegeven of zelfs knikken als ze onder druk staan!
 • Bedenk dat de stoelen mogelijk een zware bezoeker moeten kunnen doorstaan! Ook hij moet comfortabel en veilig kunnen zitten.
 • De tafel mag niet wiebelen of zelfs kantelen als u er even op leunt.