Hoe kies je de juiste plinten?

Het kiezen van een geschikte vloer kan best moeilijk zijn, hier komt namelijk veel bij kijken. Want naast een goede vloer, moet je ook nog eens de juiste plinten erbij vinden. Een goede afwerking van je vloer is belangrijk voor het totaalplaatje in je interieur. Maar hoe kies je nou de juiste plinten?

Plinten kiezen

Bij het kiezen van de juiste plinten moet je eigenlijk rekening houden met 3 onderdelen:

 • Soort plint
 • De dikte en hoogte
 • De kleur

Soort plinten kiezen

Het kiezen van het soort plint hangt natuurlijk af van jouw smaak en welke sfeer je wil creëren in huis. Zo kun je kiezen van een modern interieur door middel van gladde plinten. Als je houdt van een klassieke sfeer in huis, dan kun je het beste kiezen voor een monumentplint of een sierplint. Deze plinten bevatten namelijk een drukke print of sierlijke vormen. Juist net die extra touch te geven aan het interieur. Heb je een druk behang? Dan kan dit eventueel te druk worden. Bij een effen muur, kan het wel aangeraden worden om een wat drukkere plint te kiezen.

Heb je al plinten en kun je ze moeilijk verwijderen? Het kan namelijk voorkomen dat de muur wordt beschadigd bij het verwijderen van de huidige plinten en dat wil je voorkomen. In dit geval kun je gebruik maken van overzetplinten. Dit zijn plinten die over de oude planten gezet worden. Zo kun je toch nog genieten van een nieuwe plint.

De dikte en hoogte

Het creëren van de juiste stijl in huis hangt ook af van de dikte en de hoogte van de plint. Een gemiddeld huishouden kiest voor een plint met een hoogte tussen 9 en 12 centimeter. Hoe hoger de plint, hoe kleiner de ruimte lijkt. Worden de plinten geplaatst in een kleine ruimte? Dan worden lagere plinten geadviseerd om de ruimte wat groter te doen lijken. Bij het kiezen van de dikte wordt geadviseerd altijd iets dikkere plint te nemen dan u opgemeten heeft. Bij houten vloeren kan het nog in de winter voorkomen dat de vloer krimpt. De ruimte wordt dan iets groter.

De kleur

Vroeger zag je dat de plinten dezelfde kleur hadden als de vloer, dit zag je bijvoorbeeld vaak bij houten plinten. Tegenwoordig zie je dat de plinten juist vaak de kleur van de muur krijgen. Wanneer je dit laatste doet, lijkt de vloer optisch kleiner. Je kunt de plinten het beste in dezelfde kleur verven als de kozijnen, dat loopt mooi in elkaar over en geeft rust.

Lakverf: wat moet je weten?

Er zijn weinig mensen met veel verstand van schilderen. Echter zijn er wel een hoop mensen die het erg belangrijk vinden dat hun houtwerk er goed en netjes uitziet. Om dit voor mekaar te krijgen is het belangrijk dat je het hout goed en regelmatig lakt. Wanneer je gaat beginnen met lakken, is het dan ook handig om genoeg informatie op te zoeken voordat je daadwerkelijk van start gaat. Lakverf wordt gezien als de finishing touch van het houtwerk. De belangrijkste functie van het lakwerk is dan ook dat het beschermend is voor het hout en hiernaast ziet het er ook nog eens mooi. Dat het beschermend werkt, komt doordat lakverf een kras- en stootvastheid heeft.

Verschillende soorten

Net als van normaal verf is lakverf er in allerlei soorten te vinden. We kunnen de verschillende soorten lakverf onderverdelen in verschillende glansgraden. Voor binnenwerk wordt vooral matte lak, zijdeglans lak en hoogglanzende lak gebruikt en voor buiten zien we juist dat de halfglanzende en hoogglanzende lak erg populair zijn. De glans heeft ook invloed op de duurzaamheid van de lak. Over het algemeen geldt namelijk: hoe hoger de glans, hoe beter de lak.

Kwaliteit

Wanneer je gaat lakken is het belangrijk dat je goede lakverf haalt. Neem bijvoorbeeld de Sigma s2u Nova Satin of de Sigma s2u Allure Gloss om zeker te zijn dat je goede lakverf in huis hebt gehaald. Hierdoor weet je zeker dat je niet jaarlijks opnieuw het hout hoeft te lakken, maar dat je voor een langere periode een goede laklaag hebt.

 

 

Hoe u het perfecte gazon kunt creëren en onderhouden

Wilt u uw eigen gazon maken en heeft u toch een paar tips en trucs nodig? Of wilt u bestaande gazons met de juiste zorg opfleuren? In deze blogpost vind je alle informatie die je nodig hebt voor een dicht, weelderig groen gazon dat leuk is!
Het gazon inzaaien – een stapsgewijze handleiding
Wanneer moet u het gazon inzaaien?
Zaai uw gazon idealiter in de lente (maart-april) of in de herfst (september). Zorg ervoor dat de vloertemperatuur minimaal 8 ° C is.

Welke zaden zijn het beste voor mijn gazon?

Zon- en schaduwgazons gedijen zowel in de schaduw onder bomen of aan de noordkant van een gebouw als in de zon

 • Speel- en sportgras zijn duurzamer en duurzamer
 • Door gazon opnieuw in te zaaien, worden gaten in bestaande gazons snel gedicht
 • Je kunt natuurlijk ook gewoon graszoden bestellen bij een goede leverancier. Dit zorgt voor veel tijdsbesparing, want het gras groeit veel snelle tot een compleet gazon.

Hoe leg ik het gazon aan?

 1. Bereid de grond voor: een goed voorbereide grond is essentieel voor een mooi gazon. Zorg ervoor dat je hiervoor minimaal 15 cm bovengrond toevoegt. Zodat het gazon later zal ontkiemen en groeien, graaf de grond ongeveer 20 cm diep. Bereid hierbij de grond voor met ca. 10 liter gazongrond per m². Ruwe stenen en wortels moeten nu worden verwijderd.
 2. Egaliseer het gazonoppervlak: egaliseer de losgemaakte grond met een hark of een gazonwals.
 3. Zaaien: kies een dag die zo rustig mogelijk is om te zaaien. De zaden kunnen met de hand of met een strooier gelijkmatig worden verdeeld. De grond wordt vervolgens weer geëgaliseerd met een gazonwals.
 4. Gazon water geven: geef het gazon direct na het zaaien water met een sproeier of een fijne douche. In de komende drie tot vier weken moet het nieuwe zaad nu vochtig worden gehouden. Laat ze niet uitdrogen. Tip: Het is het beste om ‘s ochtends en / of’ s avonds water te geven om verbranding van het gazon te voorkomen. Het gazon begint na ongeveer 12 dagen te ontkiemen.

Maai het gras

Zodra uw nieuwe zaadje een hoogte van ongeveer 10 cm heeft bereikt, moet u het gazon inkorten tot ongeveer 5 cm. Later en voor alle bestaande gazons geldt het volgende: sierrassen wekelijks maaien en inkorten tot circa 3-4 cm.

Onkruid in het gazon – wat te doen?

Bij onvoldoende zorg, d.w.z. Een gebrek aan voedingsstoffen, een gebrek aan water in droge periodes en een onregelmatige snede, onkruid verspreidt zich snel in het gazon. Om dit te voorkomen, moet u bij het zaaien hoogwaardige zaden gebruiken. Regelmatig bemesten, water geven in de zomermaanden en de juiste maaihoogte bij het maaien van het gazon zijn ook belangrijk.
Tapijtvormende grasonkruiden zoals witte klaver kunnen worden teruggeduwd door regelmatig te verticuteren. Taproot, bijv. Paardebloemen kunt u het beste direct uitplanten om verdere verspreiding te voorkomen.
Bemest het gazon
Om ervoor te zorgen dat uw gazon op lange termijn dicht en onkruidvrij blijft, moet u uw gazon twee keer per jaar bemesten met een speciale gazonbemesting.

Tip: Gazon kan ook overbemest worden, dus houd u altijd aan de hoeveelheden die op de verpakking staan ​​vermeld en probeer niets in te halen dat u gemist heeft!

 

Tuinmeubelen

Een kleurrijke tuin met veel ruimte voor uitgebreide barbecues, zonnen of gewoon relaxen: dat is waarschijnlijk het grootste geluk van iedere natuurliefhebber. Tafels, stoelen, banken en ligstoelen voor in de tuin ondersteunen niet alleen de sfeer van uw paradijs, maar zijn ook uw praktische, comfortabele en ideale vaste metgezellen in alle seizoenen.

Wat zijn tuinmeubelen?

Met tuinmeubelen bedoelen we tafels, stoelen en ligstoelen die qua functionaliteit en materiaal zo zijn ontworpen dat ze geschikt zijn voor buitengebruik. Ze kunnen zowel in de tuin als op het terras als op het balkon worden geplaatst en gebruikt.

Tuinmeubelen kopen: welke materialen zijn er?

Tafels, stoelen, banken en dergelijke voor in de tuin zijn nu van verschillende materialen gemaakt. Als koper heb je keuze te over, want ze hebben allemaal voor- en nadelen. Krijg een overzicht:

 • Tuinmeubelen van kunststof – De klassieker voor de eerste uitrusting of voor het balkon zijn kunststof meubelen. Ze hebben het voordeel dat ze licht, goedkoop en gemakkelijk te onderhouden zijn. Bovendien kunnen ze heerlijk worden gestapeld en in de winter worden opgeborgen. Dat zouden ze moeten doen, omdat de sterke weersomstandigheden plastic tuinmeubelen echt kunnen beschadigen. Stel het niet bloot aan de brandende zon en vraag advies over hoe u het meubilair gedurende een lange periode moet onderhouden.
 • Tuintafels en stoelen van (tropisch) hout – puur natuur en elegantie: alleen tuinmeubelen van hout kunnen dat uitstralen. Bij het kiezen van houten tafels, banken en stoelen voor buiten, dient u ervoor te zorgen dat deze van stevig materiaal zijn gemaakt. Teak, Eucalyptus Bangkirai en Red Meranti zijn bijvoorbeeld bestand tegen zon, regen, sneeuw en storm zonder noemenswaardige schade of aantasting. Ze zijn iets duurder in aanschaf dan plastic meubels. Op de lange termijn is het echter de moeite waard om eerst wat dieper in je zak te graven. Bij het kopen van tropisch hout dient u er immers voor te zorgen dat de meubelen het FSC-keurmerk of PEFC-keurmerk hebben. Alleen zo weet u zeker dat het hout uit duurzame bosbouw is.
 • Metalen tuinmeubelen – Metaal is een bijzonder populair materiaal voor tafels en stoelen die aan alle weersomstandigheden moeten worden blootgesteld. Let er bij het kopen van ijzeren meubelen op dat deze weerbestendig zijn en niet roesten. Bistromeubilair van metaal is bijzonder gebruikelijk. Met hun mediterrane flair brengen ze een fascinerende romantiek in elke tuin of terras.
 • Meubels voor buiten gemaakt van rotan – rotan meubelen voor de tuin zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk en de keuze uit verschillende dessins en dessins is onverslaanbaar. Een bijzonder voordeel is dat ze zeer comfortabel zijn, ook zonder bekleding.
 • Welke soorten terrasmeubilair zijn er?
 • Als u uw tuin wilt uitrusten met meubels, bent u vast en zeker de grote keuze aan verschillende soorten tegengekomen. Van functionele tafels en stoelen tot banken en ligstoelen tot hangmatten en loungemeubels, u vindt alles wat uw hartje begeert in verschillende kwaliteiten en uitvoeringen. Vanwege het grote aanbod aan producten is het vooral belangrijk om voor aankoop een concept of plan te bedenken voor de inrichting van de tuin of het terras. Stel uzelf de volgende vragen:

Wat heb ik eigenlijk nodig?

Over het algemeen kan de vraag naar het belang van de kwaliteit van tuinmeubelen eenvoudig worden beantwoord: het moet altijd de grootste rol spelen bij de aankoop. Aan de andere kant is er de vraag naar het doel. Meubilair dat het hele jaar buiten staat, moet ongetwijfeld van hoge kwaliteit zijn. Als je bij slecht weer ruimte hebt voor accommodatie of op zoek bent naar tafels en stoelen voor in een tuinhuisje, dan speelt de waarde een wat ondergeschikte rol. Desalniettemin: op de lange termijn geniet u langer van hoogwaardige tuin- of balkonmeubelen dan van inferieure. Trouw aan het motto: “Als je goedkoop koopt, koop je twee keer.”

Kun je tuinmeubelen in de winter buiten laten staan?

Of je tuinmeubelen buiten kunt overwinteren is een kwestie van zorg, kwaliteit en materiaal. Meubels van gelakt metaal kunnen bijvoorbeeld ook in de winter gemakkelijk buiten de deur blijven, tafels en stoelen van kunststof, hout of rotan kunnen het beste in de schuur, garage of kelder staan. Wil je bijvoorbeeld je meubelen op het balkon overwinteren, koop dan beschermhoezen voor tuinmeubelen.

Welke eigenschappen en functies hebben tuinmeubelen?

Een goede verzorging is belangrijk zodat de meubelen voor uw tuin of terras zo lang mogelijk kunnen functioneren. Dit hangt af van het materiaal. Hout heeft in principe meer aandacht nodig dan polyrotan, metaal heeft een speciale vernis nodig voor een lange levensduur die roest voorkomt, en plastic wordt goed bediend met speciale plastic zorg. Tuinmeubelen moeten ook voldoen aan esthetische wetten. Tafels en stoelen voor buiten zijn in de regel niet alleen qua materiaal robuuster, maar zien er ook gezelliger uit. Het ontwerp kan gebaseerd zijn op de tuin, persoonlijke smaak en functionaliteit.

Waar moet je op letten bij het kopen van terrasmeubilair?

Als u terrasmeubilair wilt kopen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de grootte en stijl passen bij de ruimte waarin u verblijft. Terrasmeubilair is meestal iets uitgebreider dan balkonmeubilair. Een bistrotafel en bistrostoelen passen in een betoverde en overwoekerde tuin, houten meubelen passen in een natuurlijke omgeving.
U kunt tuinmeubelen eenvoudig online kopen vanaf uw pc of u kunt naar een speciaalzaak gaan voor deskundig advies. Voor wie weet wat hij wil, is de selectie op internet ideaal. Voor eerste ideeën en indrukken, ontwerpmogelijkheden en een overzicht van de verschillende uitvoeringen loont het de moeite om eens een kijkje te nemen op de websites van tuinmeubelleveranciers.

Genoeg ruimte op balkons?

 • Houd er bij het kopen van een stoel rekening mee dat deze naast een voetafdruk van ca. 50 x 65 cm ook een ruimte van 20 – 30 cm erachter nodig heeft.
 • De tafel moet minstens 1 meter breed zijn, zodat u comfortabel kunt eten.
 • Ideaal zou zijn als u nog ongeveer 50 cm ruimte rondom de eettafel heeft zodat u er zonder problemen langs kunt. Mocht de ruimte van minimaal 40 x 40 cm voor een parasol niet meer voldoende zijn, dan kunt u ook gebruik maken van een tuintafel met een geïntegreerde parasolhouder. Een andere mogelijkheid is om de parasol aan de balkonleuning vast te klemmen.
 • Zorg voor wat ruimte voor een grill of een bijzettafel.
 • De beste oplossing voor een klein balkon zijn opklapbare meubels die in een hoek kunnen worden geplaatst om ruimte te besparen.
 • Pas op voor de kleuren:
 • Houd er rekening mee dat donkere tuinmeubelen erg heet kunnen worden in de brandende zon! Meubels van kunststof en metaal worden ook gemakkelijk warm. Een oplossing hiervoor is de lichtgekleurde bekleding, wat natuurlijk ook het zitcomfort aanzienlijk verhoogt. Deze kussens moeten het hele gebied van de zitting en rugleuning bedekken.
 • Een tafelkleed helpt tegen verblindende lichtreflecties en reflecties op het tafeloppervlak.
 • Als u een zeer lichte of gevoelige natuursteenbedekking op uw balkon of terras heeft, dient u er rekening mee te houden dat sommige houtvlekken of -kleuren kunnen wegwrijven, vooral bij regenachtig weer.

Kwaliteit van tuinmeubelen:

Zorg ervoor dat de meubelen waterdicht, UV-bestendig (belangrijk bij kunststof meubelen), gemakkelijk te reinigen, maatvast, kleurvast en stoot- en slijtvast zijn. De naden van met stof beklede banken moeten stabiel en scheurvast zijn.
Bekleding moet wasbaar zijn of in ieder geval reinigbaar. Ze moeten gemakkelijk en zonder wegglijden aan het zitmeubilair worden bevestigd.
Niet-opvouwbare stoelen moeten stapelbaar zijn, zodat ze ruimtebesparend kunnen worden opgeborgen.

Kwaliteit speciaal voor vouwmeubelen:

 • Test de vouwmechanismen! Ligstoelen, stoelen en tafels moeten gemakkelijk te verstellen en stevig op hun plaats zitten. Bij klaptafels moet het tafelblad in uitgeklapte toestand kunnen worden vastgezet.
 • Koppelstukken en verbindingsdelen mogen niet van ijzer zijn maar van roestvrij staal of messing.
 • De lak van de afdichting moet rondom sluiten en mag bij het in- en uitklappen niet worden afgewreven.
 • Om letsel te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de randen schoon zijn en dat er geen schroefkoppen uitsteken.
 • Absoluut proberen te zitten:
 • Kunststof meubelen zijn vaak niet zo stabiel als ze eruitzien. Zorg ervoor dat de rugleuning niet naar achteren buigt, dat de armleuningen zich niet zo gemakkelijk opzij laten schuiven of dat de tafel- en stoelpoten meegeven of zelfs knikken als ze onder druk staan!
 • Bedenk dat de stoelen mogelijk een zware bezoeker moeten kunnen doorstaan! Ook hij moet comfortabel en veilig kunnen zitten.
 • De tafel mag niet wiebelen of zelfs kantelen als u er even op leunt.

 

luchtzuiverende planten

De beste luchtzuiverende planten voor in huis

Ben je op zoek naar een manier om de lucht in je huis zuiverder te krijgen? De luchtzuiverende planten in deze blog staan niet alleen mooi in je huis, maar hebben ook een luchtzuiverende functie. Ze helpen met het verwijderen van gifstoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Dit zijn de beste planten om lucht te zuiveren volgens NASA’s Clean Air Study.

Het lepelplantje

Het lepelplantje, of de Spathiphyllum in het Latijn, is een makkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft. De glanzende groene bladeren zijn een aanwinst in iedere kamer, vooral op plekken met weinig licht. Ze zijn al tevreden als ze één waterbeurt per week krijgen en een beetje mest in het voorjaar om de bloei van de prachtige witte bloemen te bevorderen.

Het lepelplantje verwijderd: Benzeen, koolstofmonoxide, formaldehyde, trichloorethyleen en xyleen.

De pothos

Ook wel bekend als de gouden pothos, duivelse klimop, of epipremnum aureum. Het is een makkelijke kamerplant die snel groeit en veelvoorkomende huishoudgiffen bestrijdt. De bladeren zijn groen met mooie lichtgroene tinten en voegen kleur toe aan iedere kamer. Ze doen het goed in water, potten en hangmanden. Ze kunnen als klimop gebruikt worden, of als hangplant. Geen groene vingers? Geen nood! De hartbladige Pothos is moeilijker te doden dan in leven te houden.

De pothos verwijderd: Xyleen, Benzeen, Formaldehyde en Trichloorethyleen.

De areca palm

De areca palm met de moeilijke Latijnse naam (chrysalidocarpus lutescens) zijn geweldig voor grotere ruimtes. Ze zijn een krachtpatser als het gaat om het elimineren van giftige stoffen en ze zijn zelfs niet-toxisch voor honden en katten. Zorg voor ze met veel water (een paar keer per week) in de zomer, maar niet zo veel in de winter.

De areca palm verwijderd: benzeen, koolmonoxide, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen

De ananasplant

De ananasplant wordt niet voor niets de anti-snurk plant genoemd. Ze zijn zo goed in het zuiveren van lucht dat het zelfs snurken tegen zou gaan. Ze halen geen gifstoffen uit de lucht, maar volgens het onderzoek van NASA produceren en zuiveren ze heel veel lucht. Dit verbetert de slaapkwaliteit en helpt tegen snurken. Dus, slaap je slecht, of snurkt je partner? Neem een ananasplant. Naast de luchtzuiverende functie zien ze er ook nog ontzettend leuk uit.

De sanseveria

De sanseveria (sansevieria trifasciata) of ‘vrouwentong’ is een vetplant wel twee meter hoog kan worden. Het is een onderhoudsarme plant die winterhard is en gedijt op verwaarlozing. Plaats ze ergens waar ze een paar uur per dag helder, zelfs direct licht verdragen. Bijvoorbeeld voor het raam. Pas op dat ze niet te veel water krijgen, ze verdrinken eerder dan dat ze uitdrogen.

De sanseveria verwijderd: formaldehyde, trichloorethyleen, benzeen en xyleen.

Mooi én functioneel

Naast dat de planten lucht zuiveren, moeten ze ook goed staan in jouw interieur. Gelukkig zijn er heel veel luchtzuiverende kamerplanten. Kies het formaat, type en kleur plant dat past in jouw inrichting en zoek daar vervolgens de juiste planten bij. Goed voor de luchtkwaliteit én een aanwinst voor het oog. Win-win.

Tips voor het gebruik van een elektrische verwarming

Een elektrische verwarming staat te boek als slecht voor het milieu en qua energieverbruik. Is dat terecht? Nou, bij goed gebruik van een elektrische verwarming valt dit volgens experts allemaal wel mee en deze zelfde experts zien de elektrische verwarming een belangrijke rol spelen bij een gasloze toekomst.

Elektrische kachels zijn dan geen optie voor de hoofdverwarming van uw huis, echter kunnen elektrische kachels wel een belangrijke rol spelen bij verwarming voor specifieke plekken. Een elektrische verwarming in combinatie met een warmtepomp met infraroodpanelen zou de toekomst zijn. Hoe gebruik je een elektrische verwarming goed? Hierbij enkele tips voor het gebruik van een elektrische verwarming!

Tip 1. Gebruik van thermostaat en tijdschakelaar

Om het energieverbruik van een elektrische kachel te verminderen kunt u gebruik maken van een thermostaat. Zo’n thermostaat kunt u ook combineren met een tijdschakelaar. Op deze manier kunt u het verbruik en de temperatuur erg precies controleren en regelen. Bij het gebruik van een thermostaat is er de mogelijkheid om één centrale thermostaat te hanteren, echter kunt u ook kiezen voor toestellen met een ingebouwde thermostaat Zo kunt u per kamer verschillende temperaturen hanteren.

Tip 2. Zorg voor goede isolatie

Een goed geïsoleerd huis zorgt voor een lagere energierekening. Wanneer een huis slecht geisoleerd is, zal een elektrische verwarming meer tijd en moeite (dus energie) nodig hebben om het huis goed te verwarmen. Dit kost alleen maar meer geld. U doet er dus goed aan om uw huis goed te isoleren.

Tip 3. Elektrische verwarming op zonnepanelen

Ook elektrische verwarming gaat met de tijd mee. Zo kunt u wanneer u gebruik maakt van zonnepanelen het elektrisch verwarmen combineren met het voordelige tarief van zonne-energie. Een voorbeeld hiervan is accumulatieverwarming. Wanneer u dit koppelt aan uw eigen zonnepanelen, dan zullen zij gebruik maken van het voordelige tarief in plaats van het duurdere dagtarief.

Elektrische kachels kopen?

Op zoek naar betrouwbare elektrische kachels? Neem dan een kijkje in de het assortiment van Mulder Haarden.

Waarom nachtmode steeds populairder wordt

Niet al te lang geleden diende de pyjama vooral als functioneel middel om ons warm te houden gedurende de nacht. Ook was de pyjama voornamelijk bedoeld voor de man. Nu heel wat jaren later is erg veel veranderd in de nachtmode. Allerlei soorten en maten komen voorbij. En waar vroeger het mannelijk geslacht vooral dit mode item droeg, lijkt de bal nu bij de vrouwen te liggen. 

Pyjama functioneler?

Het grootste verschil met vroeger is hoe wij als mensen kijken naar het kledingstuk. Wanneer je enkele tientallen jaren geleden van plan was een nieuwe pyjama te kopen, was dit waarschijnlijk omdat de huidige pyjama niet meer voldeed aan de lichaamstemperatuur op peil houden in de nacht. Tegenwoordig komt het niet veel voor dat we het écht koud hebben in huis. Elk huishouden beschikt wel over een centrale verwarming die zorgt dat we een fijn klimaat ervaren in ons huis. En als we dan alsnog kou ervaren? Dan bedekken we ons wel met een extra fleece deken. 

De pyjama als mode item!

Omdat we het ‘s nachts eerder te warm dan te koud hebben (geldt niet voor iedereen uiteraard) dragen we een pyjama niet per sé om ons warm te houden. Maar waarom is de nachtmode dan steeds populairder geworden? Gewoon omdat we ons in huis ook mooi willen voelen. Van kimono’s, slipdresses, nachtjurkjes, modieuze huispakken naar prachtige zijden en kanten outfits. Wanneer jij naar bed gaat of gewoon relaxt in je pyjama, laat onverwachts bezoek jou niet schrikken. In tegendeel!

Ben jij wel een functionele pyjama drager?

Val jij wel onder de categorie koukleum? Geen paniek. Een pyjama heeft naast haar karakter als mode item alsnog haar functionaliteit. Er is zelfs een pyjama van badstof die jou van al het comfort voorziet. De dikkere stof met lange haartjes zorgt ervoor dat de warmte goed bewaart blijft. Daarnaast zijn deze pyjama’s ook nog eens super zacht! Heerlijk voor in bed, maar ook genieten wanneer je het koud hebt op bijvoorbeeld de bank.

Zwembad

5 redenen om voor een zwembadoverkapping te kiezen

Een zwembadoverkapping heb je misschien al eens bij je buren of in een showroom gespot. Vraag jij je ook af waarom je zo’n zwembadoverkapping zou moeten hebben en hoeveel het eigenlijk kost? In dit artikel geven we je 5 redenen waarom een zwembadoverkapping nou zo nuttig is!

1. Het hele jaar door genieten van je zwembad

Vanwege ons klimaat kun je in Nederland en België helaas niet het hele jaar door gebruikmaken van een buitenzwembad. In de wintermaanden is het namelijk echt te koud om een duik te nemen. Gelukkig biedt een zwembadoverkapping hier een oplossing voor! Met een overkapping heb je heel wat minder last van de weersomstandigheden, aangezien een zwembadoverkapping meestal winddicht is. En schijnt de zon wel in de warme zomermaanden? Dan kun je de overkapping voor een deel openschuiven zodat je toch nog zonnestraaltjes mee kunt pikken. De meeste zwembadoverkappingen hebben geen zichtbare rails naast het bad, dus je hebt er in de zomer helemaal geen last van.

2. Energiebesparing

Een zwembad is goed te isoleren, maar op den duur zal het water toch afkoelen. Vooral aan de oppervlakte zal het water het meeste afkoelen, omdat hier ook de meeste verdamping plaatsvindt. Kies je voor een zwembadoverkapping, dan zal deze verdamping worden vertraagd, waardoor het water ook minder hard afkoelt. Met andere woorden: een zwembadoverkapping zorgt er uiteindelijk voor dat je minder energiekosten hoeft te betalen.

3. Onderhoudsarm en een schoon zwembad

Een zwembad in de tuin vergt wel wat van je aandacht. Leg je er bijvoorbeeld zwembadfolie op, dan kan deze folie beschadigen door de UV-straling van de zon. De folie gaat dan uitharden en verkleuren! Kies je voor een zwembadoverkapping, dan heb je dit probleem niet. Zwembadoverkappingen zijn namelijk erg tegen zonlicht bestendig, want daar zijn ze immers speciaal voor gemaakt. Verder zorgt een zwembadoverkapping er ook voor dat er geen viezigheid meer in het zwembadwater terechtkomt. Insecten, bladeren en ander vuil kunnen het water niet bereiken als je de kap dichthoudt, waardoor een zwembadrobot ook niet meer nodig is. Dankzij een zwembadoverkapping heb je bovendien ook minder chloor en andere chemische middelen nodig om het water schoon en fris te houden. Al met al scheelt het op de lange termijn dus enorm veel geld als je kiest voor een zwembadoverkapping.

4. Een overkapping biedt veiligheid

Als je kinderen of huisdieren hebt, dan is een zwembadoverkapping sowieso goed om te hebben. Kinderen en huisdieren rennen en spelen namelijk graag in de tuin en een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Een zwembadoverkapping biedt dan een extra stukje veiligheid, want hiermee voorkom je dat kleine kinderen en dieren rond het zwembad spelen en per ongeluk in het water vallen.

Naast overkappingen bestaan er ook afdekkingen voor je zwembad. Elk soort afdekking isoleert het zwembadwater goed, maar de veiligheid verschilt nogal per soort. De meeste afdekkingen zijn niet sterk genoeg om het gewicht van een hond, kat of kind te houden, ook al zeggen verkopers en leveranciers soms van wel. Verder bestaan er ook andere manieren om kinderen en dieren te beschermen, want je kunt bijvoorbeeld ook een hek om het zwembad bouwen.

5. Het is betaalbaar

Zwembadoverkappingen zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dit zie je ook terug in de prijs. De overkappingen zijn tegenwoordig namelijk een stuk goedkoper in vergelijking met vroeger! Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit allerlei modellen, dus je kunt altijd een overkapping kiezen die binnen jouw budget past. Wil je veel geld besparen en vind je het niet erg om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je ook pakketten kopen die je vervolgens zelf in elkaar monteert.

gras in de tuin

Hoe leg je zelf een gazon aan?

Een gazon maakt van iedere tuin een mooi plekje, of je dit nu voor de sier doet of vanwege praktische redenen. Gelukkig is een gazon aanleggen een klusje dat je zelf prima kunt uitvoeren. In dit artikel geven we je een aantal tips. Als je een gazon aanlegt, dan is het namelijk belangrijk dat je de ondergrond eerst goed voorbereidt. Ook is het van belang om voor een goede zaaimethode te kiezen en verder moet je met een aantal andere dingen rekening houden als je een mooi, vol en gezond gazon wil realiseren.

Wanneer is de beste periode om een gazon aan te leggen?

Er zijn twee periodes in het jaar waarin je het beste een nieuw gazon kunt aanleggen: het voorjaar en het najaar. Ga dus aan de slag tussen half maart en begin juni (voorjaar) of van september tot oktober (najaar).

Voorbereiden van de grond

Voor een gazon is de ideale pH-waarde in de grond tussen de 5,5 en de 6,0. Is de pH-warde te laag, dan voeg je kalk toe. Bij een te hoge pH voeg je tuinturf toe.

De bemesting

De grond moet voldoende voeding hebben als je een mooi gazon wil realiseren. De mest moet in de bovenste 15 centimeter van de grond worden bewerkt. Daarnaast groeien de zaadjes het beste als deze tussen een stevige onderlaag en een omgespitte bovenlaag van ongeveer dertig centimeter liggen. De bovenste laag moet geëgaliseerd worden omdat dit voor een gelijkmatige verdeling van de zaden zorgt.

Gazon inzaaien

Zaai het gazon in volgens het volgende patroon: de ene helft van het zaad in horizontale richting en de andere helft in verticale richting. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw gazon mooi vol gaat groeien. Na het inzaaien hark je de grond voorzichtig in en egaliseer je de boel opnieuw.

Gazon besproeien

Heb je je gazon net aangelegd, dan moet je dit de eerste twee weken (14 dagen) regelmatig besproeien. Dit doe je twee tot drie keer per dag. Na die eerste twee weken ga je over tot maximaal een keer per week besproeien.

Eerste keer maaien

Je kunt het gazon maaien als de grassprietjes zo’n acht tot tien centimeter lang zijn. Zorg er bij de eerste keer maaien wel voor dat je deze grassprieten niet korter wiekt dan vijf centimeter, want het gras is dan nog erg kwetsbaar.

Extra tips voor het aanleggen van gazons

 • De laagjes grond hechten beter aan als je na het egaliseren van de ondergrond een week wacht met het inzaaien van zaden.
 • Bij de randen van de gazon moet je extra zaad inzaaien, want hierdoor zullen de randen minder snel beschadigen.
 • Let erop dat je gelijkmatig de grond bevochtigt, want zo voorkom je dat het gras ongelijkmatig gaat groeien.
 • Het gemaaide gras (maaiafval) kun je gerust laten liggen, want dit zorgt voor extra voeding in de bodem.
 • De eerste twee tot drie maanden kun je het beste niet op het gazon staan of op een andere manier belasten.
Badkamer

Een gezond binnenklimaat

Het is belangrijk om een gezond binnenklimaat te hebben. Wanneer dit niet het geval is, kunt u last krijgen van verschillende klachten. Gemiddeld besteden we ongeveer 80% van onze tijd binnenshuis, wanneer u zorgt voor een goed binnenklimaat kan dit veel voordelen hebben, u voelt zich een stuk beter. Bent u benieuwd wat de voordelen zijn van een goed binnenklimaat en hoe u ervoor zorgt dat u zelf ook een gezond binnenklimaat krijgt? Lees dan verder, we geven u graag wat meer informatie!

Voordelen van een goed binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat heeft ontzettend veel voordelen. Dit is dan ook de reden dat veel bedrijven hier aandacht aan besteden. Het zorgt ervoor dat medewerkers zich een stuk beter voelen. Zorg er daarom ook thuis voor, dat dit op orde is. Als u voor een lange tijd in een warme en benauwde ruimte zit krijgt u vaak last van hoofdpijn, er is dus duidelijk te zien dat dit een direct effect op ons heeft. De voordelen van een gezond binnenklimaat hebben we voor u op een rijtje gezet.

 • U zult u beter voelen en bent minder vaak ziek.
 • Uw concentratievermogen is een stuk beter.
 • U bent een stuk productiever.
 • De ruimte is minder vatbaar voor bacteriën en allergieën.
 • U heeft minder snel last van hoofdpijn of benauwdheid.

Hoe zorgt u voor een goed binnenklimaat

Het is dus duidelijk dat een gezond binnenklimaat belangrijk is voor uw gezondheid, maar hoe zorgt u er nou voor dat u dit op orde heeft. Het belangrijkste is veruit de ventilatie, zet daarom regelmatig een raampje open. Een andere oplossing voor ventilatie is een WTW unit. Dit staat voor warmte terug win en zorgt voor de perfecte ventilatie in een ruimte. Steeds meer mensen kiezen hiervoor, het is namelijk ontzettend handig. Goede ventilatie is cruciaal, kijk maar naar de afzuiging badkamer. Hier heeft toch ook iedereen een ventilator om ervoor te zorgen dat de badkamer niet te vochtig en benauwd wordt.

Wat zijn de kenmerken van een gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat heeft een aantal kenmerken. Zorg er dus altijd voor dat de ruimte waarin u zich begeeft hieraan voldoet. De belangrijkste punten voor een gezond binnenklimaat zijn de temperatuur, de luchtvochtigheid en de ventilatie maar ook de juiste akoestiek in een ruimte is belangrijk. Het beste is om een ruimte te hebben die tussen de 19 en 22 graden is. Hierbij moet de luchtvochtigheid ergens tussen de 40 en 60% zitten. Zorg ervoor dat de ruimte genoeg frisse lucht krijgt door regelmatig te ventileren. Als u het helemaal goed wilt doen zorgt u ook nog voor genoeg geluidsisolatie zodat harde tonen gedempt worden.