Badkamer

Een gezond binnenklimaat

Het is belangrijk om een gezond binnenklimaat te hebben. Wanneer dit niet het geval is, kunt u last krijgen van verschillende klachten. Gemiddeld besteden we ongeveer 80% van onze tijd binnenshuis, wanneer u zorgt voor een goed binnenklimaat kan dit veel voordelen hebben, u voelt zich een stuk beter. Bent u benieuwd wat de voordelen zijn van een goed binnenklimaat en hoe u ervoor zorgt dat u zelf ook een gezond binnenklimaat krijgt? Lees dan verder, we geven u graag wat meer informatie!

Voordelen van een goed binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat heeft ontzettend veel voordelen. Dit is dan ook de reden dat veel bedrijven hier aandacht aan besteden. Het zorgt ervoor dat medewerkers zich een stuk beter voelen. Zorg er daarom ook thuis voor, dat dit op orde is. Als u voor een lange tijd in een warme en benauwde ruimte zit krijgt u vaak last van hoofdpijn, er is dus duidelijk te zien dat dit een direct effect op ons heeft. De voordelen van een gezond binnenklimaat hebben we voor u op een rijtje gezet.

  • U zult u beter voelen en bent minder vaak ziek.
  • Uw concentratievermogen is een stuk beter.
  • U bent een stuk productiever.
  • De ruimte is minder vatbaar voor bacteri├źn en allergie├źn.
  • U heeft minder snel last van hoofdpijn of benauwdheid.

Hoe zorgt u voor een goed binnenklimaat

Het is dus duidelijk dat een gezond binnenklimaat belangrijk is voor uw gezondheid, maar hoe zorgt u er nou voor dat u dit op orde heeft. Het belangrijkste is veruit de ventilatie, zet daarom regelmatig een raampje open. Een andere oplossing voor ventilatie is een WTW unit. Dit staat voor warmte terug win en zorgt voor de perfecte ventilatie in een ruimte. Steeds meer mensen kiezen hiervoor, het is namelijk ontzettend handig. Goede ventilatie is cruciaal, kijk maar naar de afzuiging badkamer. Hier heeft toch ook iedereen een ventilator om ervoor te zorgen dat de badkamer niet te vochtig en benauwd wordt.

Wat zijn de kenmerken van een gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat heeft een aantal kenmerken. Zorg er dus altijd voor dat de ruimte waarin u zich begeeft hieraan voldoet. De belangrijkste punten voor een gezond binnenklimaat zijn de temperatuur, de luchtvochtigheid en de ventilatie maar ook de juiste akoestiek in een ruimte is belangrijk. Het beste is om een ruimte te hebben die tussen de 19 en 22 graden is. Hierbij moet de luchtvochtigheid ergens tussen de 40 en 60% zitten. Zorg ervoor dat de ruimte genoeg frisse lucht krijgt door regelmatig te ventileren. Als u het helemaal goed wilt doen zorgt u ook nog voor genoeg geluidsisolatie zodat harde tonen gedempt worden.

Geplaatst in Blog en getagd met .