Hoe u het perfecte gazon kunt creëren en onderhouden

Wilt u uw eigen gazon maken en heeft u toch een paar tips en trucs nodig? Of wilt u bestaande gazons met de juiste zorg opfleuren? In deze blogpost vind je alle informatie die je nodig hebt voor een dicht, weelderig groen gazon dat leuk is!
Het gazon inzaaien – een stapsgewijze handleiding
Wanneer moet u het gazon inzaaien?
Zaai uw gazon idealiter in de lente (maart-april) of in de herfst (september). Zorg ervoor dat de vloertemperatuur minimaal 8 ° C is.

Welke zaden zijn het beste voor mijn gazon?

Zon- en schaduwgazons gedijen zowel in de schaduw onder bomen of aan de noordkant van een gebouw als in de zon

  • Speel- en sportgras zijn duurzamer en duurzamer
  • Door gazon opnieuw in te zaaien, worden gaten in bestaande gazons snel gedicht
  • Je kunt natuurlijk ook gewoon graszoden bestellen bij een goede leverancier. Dit zorgt voor veel tijdsbesparing, want het gras groeit veel snelle tot een compleet gazon.

Hoe leg ik het gazon aan?

  1. Bereid de grond voor: een goed voorbereide grond is essentieel voor een mooi gazon. Zorg ervoor dat je hiervoor minimaal 15 cm bovengrond toevoegt. Zodat het gazon later zal ontkiemen en groeien, graaf de grond ongeveer 20 cm diep. Bereid hierbij de grond voor met ca. 10 liter gazongrond per m². Ruwe stenen en wortels moeten nu worden verwijderd.
  2. Egaliseer het gazonoppervlak: egaliseer de losgemaakte grond met een hark of een gazonwals.
  3. Zaaien: kies een dag die zo rustig mogelijk is om te zaaien. De zaden kunnen met de hand of met een strooier gelijkmatig worden verdeeld. De grond wordt vervolgens weer geëgaliseerd met een gazonwals.
  4. Gazon water geven: geef het gazon direct na het zaaien water met een sproeier of een fijne douche. In de komende drie tot vier weken moet het nieuwe zaad nu vochtig worden gehouden. Laat ze niet uitdrogen. Tip: Het is het beste om ’s ochtends en / of’ s avonds water te geven om verbranding van het gazon te voorkomen. Het gazon begint na ongeveer 12 dagen te ontkiemen.

Maai het gras

Zodra uw nieuwe zaadje een hoogte van ongeveer 10 cm heeft bereikt, moet u het gazon inkorten tot ongeveer 5 cm. Later en voor alle bestaande gazons geldt het volgende: sierrassen wekelijks maaien en inkorten tot circa 3-4 cm.

Onkruid in het gazon – wat te doen?

Bij onvoldoende zorg, d.w.z. Een gebrek aan voedingsstoffen, een gebrek aan water in droge periodes en een onregelmatige snede, onkruid verspreidt zich snel in het gazon. Om dit te voorkomen, moet u bij het zaaien hoogwaardige zaden gebruiken. Regelmatig bemesten, water geven in de zomermaanden en de juiste maaihoogte bij het maaien van het gazon zijn ook belangrijk.
Tapijtvormende grasonkruiden zoals witte klaver kunnen worden teruggeduwd door regelmatig te verticuteren. Taproot, bijv. Paardebloemen kunt u het beste direct uitplanten om verdere verspreiding te voorkomen.
Bemest het gazon
Om ervoor te zorgen dat uw gazon op lange termijn dicht en onkruidvrij blijft, moet u uw gazon twee keer per jaar bemesten met een speciale gazonbemesting.

Tip: Gazon kan ook overbemest worden, dus houd u altijd aan de hoeveelheden die op de verpakking staan ​​vermeld en probeer niets in te halen dat u gemist heeft!

 

Geplaatst in Geen categorie.