tuin

Je tuin nieuw leven inblazen

Van knusse tuintjes tot uitgestrekte parken, elke tuin biedt de kans om heerlijk buiten te ontspannen. Of je nu een klein detail wil aanpassen of een compleet nieuwe tuin wil ontwerpen, compleet met een luxe zwembad en gouden opbouw douchekraan. Hier hebben we enkele voorbeelden samengesteld om je de inspiratie te geven die je nodig hebt om te beginnen met plannen. En onthoud: je hoeft geen ervaren tuinier te zijn om een prachtige tuin te creƫren (maar het helpt natuurlijk wel!).

Nieuw leven

Geef je oude meubels een tweede leven. Heb je net een kamer in je huis opgeknapt? Dan heb je waarschijnlijk wat meubels over. Voordat je naar het tuincentrum gaat voor nieuwe tafels, stoelen of plantenrekken, kijk eerst eens wat je al hebt. Misschien past die ene stoel perfect in een leeshoekje in je tuin, of kun je een oud boekenrek ombouwen tot een leuk rek voor je plantenpotten. En als je je slaapkamer in een kantoor hebt veranderd, vind je vast wat kussens die heerlijk zouden zijn voor een relaxplekje in de tuin.

Kleur doet leven

Een goed gekozen kleurenpalet kan van een simpel stukje grond een prachtige tuin maken waar je trots op bent. Dit is vooral effectief in kleine tuinen om ze stijlvol te maken, ondanks de beperkte ruimte. Als je tuin vol staat met felle bloemen, probeer dan je tuinmeubelen en accessoires in zachtere kleuren te kiezen voor een rustgevend gevoel. Durf te spelen met contrasterende kleuren door slimme keuzes in bloemen en planten, zoals Hortensia’s en Rododendrons die het hele jaar door bloeien. Niet zeker welke kleuren goed samengaan? Gebruik een kleurenwaaier om het perfecte kleurenschema voor je tuin uit te zoeken.

Houd het simpel

De Japanse en Scandinavische benadering van kleine ruimtes, met hun minimalistische ontwerpen, kan een grote inspiratie zijn voor je tuin. Probeer deze stijl uit en richt je tuin in met een minimalistische aanpak. Minimalisme betekent niet alleen minder spullen, maar ook een strak kleurenschema en eenheid in ontwerp. Kies moderne tuinmeubelen en planten die er strak en stijlvol uitzien. Tegels zijn vaak ideaal voor de vloer in een minimalistische tuin, maar als je geen ervaring hebt, is het misschien beter dit niet zelf te doen. Onthoud: eenvoud is de sleutel tot een minimalistische tuin.

Geplaatst in Tuin en getagd met .