Tips voor het gebruik van een elektrische verwarming

Een elektrische verwarming staat te boek als slecht voor het milieu en qua energieverbruik. Is dat terecht? Nou, bij goed gebruik van een elektrische verwarming valt dit volgens experts allemaal wel mee en deze zelfde experts zien de elektrische verwarming een belangrijke rol spelen bij een gasloze toekomst.

Elektrische kachels zijn dan geen optie voor de hoofdverwarming van uw huis, echter kunnen elektrische kachels wel een belangrijke rol spelen bij verwarming voor specifieke plekken. Een elektrische verwarming in combinatie met een warmtepomp met infraroodpanelen zou de toekomst zijn. Hoe gebruik je een elektrische verwarming goed? Hierbij enkele tips voor het gebruik van een elektrische verwarming!

Tip 1. Gebruik van thermostaat en tijdschakelaar

Om het energieverbruik van een elektrische kachel te verminderen kunt u gebruik maken van een thermostaat. Zo’n thermostaat kunt u ook combineren met een tijdschakelaar. Op deze manier kunt u het verbruik en de temperatuur erg precies controleren en regelen. Bij het gebruik van een thermostaat is er de mogelijkheid om één centrale thermostaat te hanteren, echter kunt u ook kiezen voor toestellen met een ingebouwde thermostaat Zo kunt u per kamer verschillende temperaturen hanteren.

Tip 2. Zorg voor goede isolatie

Een goed geïsoleerd huis zorgt voor een lagere energierekening. Wanneer een huis slecht geisoleerd is, zal een elektrische verwarming meer tijd en moeite (dus energie) nodig hebben om het huis goed te verwarmen. Dit kost alleen maar meer geld. U doet er dus goed aan om uw huis goed te isoleren.

Tip 3. Elektrische verwarming op zonnepanelen

Ook elektrische verwarming gaat met de tijd mee. Zo kunt u wanneer u gebruik maakt van zonnepanelen het elektrisch verwarmen combineren met het voordelige tarief van zonne-energie. Een voorbeeld hiervan is accumulatieverwarming. Wanneer u dit koppelt aan uw eigen zonnepanelen, dan zullen zij gebruik maken van het voordelige tarief in plaats van het duurdere dagtarief.

Elektrische kachels kopen?

Op zoek naar betrouwbare elektrische kachels? Neem dan een kijkje in de het assortiment van Mulder Haarden.

Geplaatst in Geen categorie.