huis bezichtigen

Waar moet je op letten bij een huis bezichtiging?

Een huis bezichtigen in Den Haag is een leuke ervaring. Lekker rondkijken in jouw mogelijke nieuwe huis. Alleen veel mensen realiseren zich niet met hoeveel dingen je rekening moet houden tijdens een huisbezichtiging. De bezichtiging is het moment om alles aan het huis goed te checken zodat je niet later tegen verrassingen aanloopt en zodat je een betere onderhandelingspositie kan krijgen. Waar je op moet letten tijdens een bezichtiging lees je in dit artikel.

Voorbereiding

Ten eerste is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereid op een bezichtiging in Den Haag. Stel jezelf vragen zoals, wat vindt ik echt belangrijk in een woning? Zorg dat je iemand meeneemt die samen met jouw het huis kan beoordelen. En probeer ten slotte een bezichtigingsafspraak in te plannen wanneer het licht is, zodat mankementen eerder opvallen.

Zelf rondkijken

Het is tijdens een bezichtiging heel belangrijk dat je zelf als het ware op onderzoek uitgaat. Want als je alleen maar met de makelaar mee loopt en naar zijn verhaal luistert wordt je misschien expres om bepaalde mankementen heen geleid. Er is niks mis mee op zelf in de kruipruimte of op zolder te kijken. En trek bijvoorbeeld ook gerust elke ingebouwde kast deur open om te kijken of daar niks aan mankeert. En stel ook veel vragen aan de makelaar over alles wat je ziet. Vraag bijvoorbeeld welke muren draagmuren zijn.

Details

Ook is het van belang dat je goed op de details let van de woning in Den Haag. Hoe zijn ramen en deuren bijvoorbeeld afgewerkt? komt er geen tocht tussen bepaalde kieren door? Hoe is het huis geïsoleerd? En zie je ergens scheuren in de muur? Wanneer je opvallende dingen tegenkomt zoals scheuren in de muur, wees dan niet bang om te vragen waardoor die scheuren ontstaan zijn. Een makelaar hoort je over dit soort dingen te vertellen.

Apparatuur

Verder is het ook belangrijk om de apparatuur in een woning goed te checken. Wanneer er  bijvoorbeeld apparatuur in de keuken blijft staan, moet je nagaan in welke staat het verkeerd en hoe oud het is. Maar vraag bijvoorbeeld ook hoe oud de cv ketel is. want een nieuwe cv ketel installeren kan je zo 2000 euro kosten.

Buitenkant

Naast het huis zelf moet je ook de buitenruimte goed onder de loep nemen. Hoe groot is de tuin, is die goed en netjes onderhouden? Heb je een ruime schuur waar je alles in kwijt kan. Maar kijk ook of de woning van de buitenkant af in goede staat is. Zijn er bijvoorbeeld niet oude houten kozijnen die aan vervanging toe zoen of iets dergelijks. En als extra tip willen we je meegeven om te kijken of je zomer´s zon hebt in de tuin.

Omgeving

Voor sommige mensen bijna net zo belangrijk als het huis zelf, is de omgeving. Zowel de directe omgeving als de minder directe omgeving. In de directe omgeving kan je bijvoorbeeld even een praatje maken met de buren, om te peilen of ze geen overlast zouden veroorzaken, en daarbij kunnen ze je wat meer vertellen over de buurt.

 

Ook kan je even een rondje gaan lopen door de buurt om te zien wat je vindt van de buurt. Dan weet je zeker dat het het verhuisbedrijf Den Haag niet voor niets inzet. Daarnaast is het ook belangrijk dat je ondervindt waar de voorzieningen zitten. Hoe ver is de supermarkt? hoe ver is de bushalte? En is er een school voor je kinderen in de buurt?

 

Nu weet je precies waar jij op moet letten bij de bezichtiging van een huis. Aan de hand van dit artikel kan je jezelf goed voorbereiden.

Geplaatst in Blog.