Lichtkoepel in huis

Wat zijn de voordelen van een lichtkoepel in je huis?

Je overweegt om een lichtkoepel in jouw woning te laten plaatsen, maar jij weet (nog) niet zeker of dit de juiste investering is. Laten wij dit artikel dan beginnen met te melden, dat als het om de voordelen van een lichtkoepel gaat. Zo’n lichtkoepel een ideaal milieuvriendelijk designelement is om meer natuurlijk licht in jouw huis te brengen. Het kan bovendien de wow factor in elke kamer drastisch verhogen.

 

Maar naast de esthetische voordelen biedt een lichtkoepel ook echte gezondheidsvoordelen. Zonlicht helpt ons lichaam immers vitamine D te produceren. Wat bij het reguleren van onze stemmingen en energieniveaus helpt. Hieronder vind je nog een aantal andere goede redenen om een lichtkoepel in je woning te laten installeren.

Het is energie-efficiënt

 

Met de overvloed aan daglicht waarvan jij het hele jaar door gebruik kunt maken, kunnen huiseigenaren via de installatie van lichtkoepels hun algehele afhankelijkheid van kunstlicht verminderen. Dit resulteert in een aantrekkelijke woon- of werkruimte. De aanvoer van veel daglicht is zelfs in de koudere maanden het geval, want ook dan kun je toch nog steeds optimaal van de beperkte uren zonlicht profiteren. Dit terwijl je in de zomer nog veel meer plezier hebt van dit binnenvallende licht. Dit betekent ook automatisch lagere energierekeningen. Waarvan de besparing op de lange termijn de investering in een lichtkoepel zelfs terug kan betalen.

Het bevordert de gezondheid en stemming

 

Er zijn veel gedocumenteerde gezondheidsvoordelen die een blootstelling aan natuurlijk licht biedt. Waaronder de hierboven genoemde vitamine D productie. Die essentieel voor een goede bot en spier gezondheid plus metabolisme is. De installatie van een lichtkoepel kan bijzonder veel voor de gezondheid van jouw gezin en/of collega’s betekenen. Zoals het helpen bij het reguleren van de slaapcycli tot het versterken van het immuunsysteem.

Het biedt meer privacy

 

Nu steeds meer moderne woningen en kantoren dichter bij elkaar worden gebouwd, is het soms een grote uitdaging geworden om voldoende toegang tot natuurlijk daglicht te bieden. En tegelijkertijd de privacy van de gebruikers in dit gebouw te waarborgen. Een lichtkoepel kan dat probleem (in de meeste gevallen) moeiteloos oplossen.

 

Het verhoogt de waarde van een gebouw

 

Naast de kostenbesparingen op de korte termijn, in termen van energierekeningen, kan de cosmetische verandering door de installatie van een lichtkoepel ook de totale waarde van een woning of bedrijfsgebouw aanzienlijk verhogen. Het zal de kamer waarin het geïnstalleerd wordt ook zonder meer een aangename, natuurlijker lichtsfeer geven. En net als het toevoegen van spiegels aan de muren, kan een lichtkoepel een kamer een stuk groter en ruimer doen lijken.

 

Wil jij, na dit allemaal gelezen te hebben, ook dat de kamers in jouw woning warm en uitnodigend zijn? Wil je de donkere delen van jouw huis natuurlijk verlichten? Een lichtkoepel is dan een perfecte oplossing.

Geplaatst in Interieur.